A FITOPEDON® KFT. SZOLGÁLTATÁSI RENDSZERE

A FITOPEDON® eljárás lényege a termesztett növények mindenkori tápanyagigényének időben változó, minél pontosabb kielégítése. Szolgáltatásaink és kínált eszközeink mind e célt szolgálják, hiszen ez a legtermészetesebb és bizonyítottan hatásos útja a termésmennyiség és -minőség kvantitatív eredményekkel szolgáló növelésére.
FITOPEDON® - Nagyobb hozam, jobb termés, gazdaságosabb termesztés

Mi nem csak tanácsot adunk, hanem Önnel közösen érjük el az eredményeket. Közös munka + közös felelősség = közös siker!

Szolgáltatási folyamat

Alaphelyzet felmérése:
Földtani adottságok, környezeti tényezők, öntözőrendszer(ek), termesztett növénykultúrák egyeztetése.

Programtervezés, ajánlattétel:
Az Ügyfél számára leginkább megfelelő szolgáltatási csomag kiválasztása, opcionális eszközök kiválasztása, szolgáltatási díj kalkulálása.

A növény tápanyagfelvételéről szóló bázisadatok forrása:
Több évtizedes kísérletezés és adatfeldolgozás eredményeként felépült egy adattárház, valamint az azt hasznosító matematikai módszerek együttese, mellyel a növény tápanyagigénye előrejelző módon meghatározható, és kielégíthető a fejlődési fázisok, ún. fenofázisok figyelembevételével.

Folyamatos mérések, adatfeldolgozás:
Mérési adatok folyamatos gyűjtése a szolgáltatási területen.
Az adatok számítógépes feldolgozása a szezonális illetve közép- és hosszútávú szükségleteknek megfelelően.
Korrekciók, szabályozások szezonális illetve közép- és hosszútávú szinten. Az optimum felé mutató javaslatok tétele a gazda felé.

Táplálás:
Ügyfelünk meglévő rendszereivel és/vagy azok kiegészítéseivel oldható meg a FITOPEDON® informatikai rendszerei által kalkulált pontos, esszenciális ásványi tápanyagigény kielégítése. A FITOPEDON® eszközparkja biztosítja a modell legpontosabb gyakorlati megvalósításához szükséges technológiai berendezéseket, mint például az ICDC eszközt, a Telepített Kommunikációs, Adagoló és Vezérlő Rendszert is (részletesen ld. lent).

A FITOPEDON® beavatkozás gyakorlati területei

1. Akár többszörös terméshozam
 • Új erő a növénytermesztésben – hatásos és környezettudatos, egyedülálló és védett tudományos technológia a boldogabb és egészségesebb növények többszörös terméshozamáért.
 • Egészséges, geobionikus növénytermesztés módszertanának átadása és sikerre vitele még a kevésbé tapasztalt gazdák körében is.
 • Bármely talajadottsággal megáldott mezőgazdasági terület FITOPEDON® módszerre alkalmassá tétele

2. A világ élelmezési és takarmányozási problémáira adható válasz
 • Az állami, civil és gazdasági szféra kölcsönösen gyümölcsöző együttműködésének biztosítása az eddigieknél kisebb kockázattal bővebb terméshozamot biztosító és táplálóbb élelem előállítása valamint az állatok takarmányozása területén

3. Energetika
 • Az energiaszektorban kulcsfontosságú növények hasznosítási ciklusának lerövidítése és energiatartalmának javítása természetkímélő módon
 • Az energianövények egységnyi területen megtermelt fitomasszájának megtöbbszörözése

4 Elsivatagosodás és rekultiváció
 • Az elsivatagosodott, illetve kiéheztetett földek termőföldekké alakítása, elhagyott iparterületek természetes hasznosításba vonása a megnövekedett ellenálló képességgel bíró növényekkel

5. Gyógyászat, élelmiszeripar, szépségipar
 • A gyógy-, és fűszernövények beltartalmának minőségi javításával és hozamának fokozásával az egységnyi területről lekerülő fitomassza gyógyhatásának erősítés

Küldetésünk

 • Hisszük, hogy energiáinkat a modern kor kihívásainak való megfelelésre kell fordítanunk, melyek közül az egyik legfontosabb a Föld lakossága élelmezési gondjainak hatékony megoldása.
 • Hisszük, hogy a jövő iparága az EMBER, ezen túlmenően pedig lakhelyünk, élőhelyünk a FÖLD maga!
 • Hisszük, hogy évtizedeken átnyúló aprólékos tudományos kutatásaink a legmodernebb technológiai fejlesztéseinkkel karöltve forradalmian megújítják, kedvezőbbé hangolják az ember, a környezet és a növények összhangját.
 • Hisszük, hogy a természet rendjébe való indokolatlan beavatkozás nélkül, természetidegen anyagok hozzáadása illetve géntechnológiai manipulációk nélkül is megtöbbszörözhetők a terméshozamok, fokozható a növények ellenálló képessége, immunitása és javítható a beltartalmuk minősége.

Célunk

 • Legyen egyre több FITOPEDON® eljárást alkalmazó mezőgazdasági egység a világon!
 • Emelkedjen a mezőgazdaság presztízse, mert az emberi és állati lét alapvető szükségletének, az élelmezésnek egyik nélkülözhetetlen forrása!
 • Javítsuk a földi élet ökológiai feltételeit, vonjuk be a növénytermesztésbe az elsivatagosodott, erodálódott területeket is az erdőkkel és nélkülözhetetlen hatású vegetációval borított területek természetes állapotban való megőrzése mellett!
 • Járuljunk hozzá a jobb minőségű növényi alapanyagok termesztéséhez és felhasználásához a kapcsolódó iparágakban: a gyógyászatban, a szépségiparban, az élelmiszeriparban is!
 • Hatékonyan járuljunk hozzá energetikai- és környezetvédelmi szempontból hasznos növények termesztéséhez!